Monday, November 14, 2016

Love Supermoon

Alhamdulillah. Thumma alhmdulillah :)

Bru2 ni aku diuji dg sesuatu perkara yg sangatt menguji kesabaran dn tawakkal aku pd Allah. Beratnya tu smpai aku bernazar kalau Allah bantu aku selesaikan masalah ni aku nak puasa tanda syukur tak terhingga. Dalam masa yg sma aku keep on berdoa yaAllahh redhakan hati aku dg apa yg terjadi ni dn gnati kesabaran aku ni dg sesuatu yang lebih baik.

Makanya utk dipendekkan cerita, alhmdulillah masalah aku selesai! Dan semua akhirnya kembali seperti sedia kala.. dah tak serabut masalah dah. Aku pun berpuasa lah pd hari isnin yakni hari ni utk tunaikan nazar aku. Betuilah yg dikatakan setiap ujian itu pasti ada hikmahnya.. Pagi tadi aku saja la tepon papa, dan tetibe terkejut nya bila papa kata dia ada kat sabah!haha...;'DD Aku xtau pun papa nk dtg sini. *rupanya pa dtg utk audit hospital.

Apalagi...bagai bulan jatuh ke riba la. pagi2 lagi dah dpt good news.Aku dah pikir,  petang after class alang2 jumpa papa, boleh terus bukak posa sekali. ;)) Punyala sepanjang kelas aku dok pikir nk bawak papa makan mana. Last2 papa yg bawak aku makan kt hotel haha. rezeki makan kt hotel ooooo

Alhmdulillah.. semua rezeki ini dr Tuhan. Dia mendatangkan rezeki dari arah yg tak disangka2..dan smua tu bisa berlaku dg mudah dg izinNya.

Aku mmg nk tido dah kt hotel yg papa dpt tu hehe tp sbb bsok aku kena pegi hospital awal. Aku balik la hostel. Dalam perjalanan pulang, subhanallahh.. supermoon menampakkan dirinya. Malam yg indah mengindahkan lagi hatiku yg girang. Penutup hari isnin yg sempurna bg aku. Besok tu aku pegi hospital kelas mcm biasa, pa pun pegi hospital uruskan kerja dia. Xsempat jumpa dah, hanya hntar papa ke epot melalui panggilan telefon..Satu hari saja sempat jumpa.

Apapun alhamdulillah.. Terima kasih ya Allah.. benarlah; dlm setiap kesusahan itu ada kemudahan. Aku serabut gile kot masa ada masalah dlu, hanya mampu berdoa dan yakin pada Allah sepenuh hati. Natijahnya, dptlah aku merasa 'pelangi selepas hujan' pada hari ni.  ;) Alhamdulillah... :) Sebesar2 hadiah, xda lah yg lebih membahagiakan aku melainkan hadiah tu dr papa, atau apa2 saja yg berkaitan papa. hihih. Thank you Allah.

Love ❤️ supermoon! ;)