Sunday, November 18, 2012

penyakit tidur


Hairanla macam mana orang lain boleh tido sekejap sekejap.
Kalau aku yang tidur, tak de maknanya sekejap
mesti akan terbabas
adakah ini dari diriku sendiri
atau penyakit keturunan? :D

pandailah kau..salahkan orang lain je keje.
hmmmph..

Jeles... :(

Dan besok, bermula lah kelas pagi hingga petangku seperti biasa
Selamat tinggal cuti seminggu yang indah.

kesian blog ni kena tinggal lagi..

Semoga lebih rajin baca buku pasni
Semoga tak terbabas tido lagi
Semoga dapat siapkan esaimen n report2 adeh!
Semoga Allah mudahkan segala urusan

Allahumma yassir wa la tuassir, rabbi tammim bilkhoir..




11 comments:

Anonymous said...

amiin~

Muhammad Iqbal said...

Ana ada dua solusi, boleh cuba kalau mahu.

Pertama, ikhlaskan hati. Untuk ikhlas, pengaharapan hati kita perlu jelas sepenuhnya hanya kepada Allah. Bukan kepada manusia atau benda-benda lain.

Dengan itu, kerja apa pun yang kita lakukan dengan penuh keikhlasan kerana Allah, insya-Allah tak akan ada satu penyesalan dan kekecewaan. Kerana, hati kita benar-benar yakin yang segalanya datang daripada Allah. Hati mudah sahaja redha.

Kedua, pohonlah keberkatan masa daripada Allah. Kerana, masa kita semua sama, 24 jam. Yang penting, keberkatan. Dengan itu, insya-Allah banyak perkara boleh kita buat walau masa kita agak limited ( budak medik kan.. ).

Moga bermanfaat. ^^

MiSs iiMa said...

penyakit keturunan.nak sembuh kena cepat2 kawen n beranak

Maryam Hanani Abdul Razak said...

hahaha. ubat kak tim paling mujarab skali. kene cepat2 nih haha



iqbal: naa, ikhlas dan keberkatan. point yg sgt bagus.timakasih..! :)


Maryam Hanani Abdul Razak said...

siapa ya anonymous ni.

Mohd Izzat said...

tidur mengiring ke sbelah kanan...ambik wuduk sblum tdur...perbanyakan doa dan istighfar...in shaa Allah...u can do it...amin ya rabb...

Maryam Hanani Abdul Razak said...

mohd izzat maktab mahmud pokok sena?
ya..itula yg sedang diprktis sekrang. mudah2an berhasil utk jangka masa yg lama.in shaa allah. tima kasih:)

Mohd Izzat said...

:-) ana mmber adham...alhamdulillah...ana tgk anti msih mcm dlu...keep it up...

Maryam Hanani Abdul Razak said...

owh ya.. :) smoga Allah trus jaga kta smua..

Mohd Izzat said...

:-) in shaa allah...amin ya rabb...

Syafawani said...

maryam..anti buat ana tergelak sorg2..hihi :)

ana selalu amalkan ni, before nk tido tu, ana doa siap2, "Ya Allah, tepat pukul 5,bangunkanlah aku" . lepas tu senyum lepas tu tido ^^ mujarab utk ana, alhamdulillah. terjaga sharp pukul 5.hihi ^^