Sunday, October 23, 2016

Buku segala nota

Assalamualaikum blog kesayangan

Malam ni aku kemas2 nota untuk start first day besok as final year, insyaAllah. ;) Maka aku pun belek la balik nota2 lama aku plus buku nota yang bercampur semua benda dalam tu hahah. Buku nota ni act mng aku bawak gi memana n kebetulan page dia tak habis lagi, so aku pakai la utk tulis nota OnG pulak. First posting aku masa 3rd year. Nak tergelak sangat baca apa yang aku tulis dlu. Sampai sekarang tak leh nak berenti gelakk haha. Kenangan sungguh. ;'D

Jom tengok apa yang basically ada dalam buku nota kecik yang aku bawak keliling satu dunia ni πŸ˜‚


 Yang ni time cuti kat rumah, cuti end of 2nd year sblom masuk 3rd year/clinical year. Study pasal ubat dengan sepupu(pharmacist) yang tengah tgu keje lagi masa ni haha. Skrng dah keja dah anak satu dah pun. Igt lagi time ni aku tanya diuretic tu apee, then Irham ckp, diuretic tu ubat bg keluar air dalam badan. Newbie lagi time tu keke. 

Ni plak nota yang ditulis oleh Dr Azwan, tulis masa kat kemboja kot ni haha. Masa ni alhmdulillah aku diberi peluang ikut humanitarian work kat sana walopun baru 2nd year. Pegalaman sgt bernilai.! Igt lagi Dr tulis nota ni masa kat lobby hotel, few hours seblum kami nak bas n masuk kampung ;'D time ni aku tak tau apa, skrng dah belajr n wajib hafal kot hmm. Patutla Dr igt hehe

I

Ni benda yang wajib ada dalam setiap buku nota aku even smpai sekrang haha. Ataupun kat mana2 kertas la yg aku boleh grab. Things to do things to things buy things to do. Mende tu jelah berulang2. Buat camni brulah semangat nak buat kerja hehe, especially bila tgk list tu pnjang, hai byk pulak kerja kena buat.Semangat2 jgn malas!

Yang ni antra yang sakit perut aku gelak bila baca balik. Haha amendele aku ngan ijah merepek ni!

Yang ni, alhmdulillah sejuk hati baca. Nota usrah gabungan dengan Pak Syuhada dari Indonesia. Masa ni aku dah kat Sabah dah :) 

Dan yang terakhir, ni aku rasa paling bermakna sekali :)) igt lg nota ni aku tulis masa kol ayahanda tercinta lepas exam bila ntah (yg tu tak igt keke) tp yg pasti aku nanges kot pas exam tu sbb takut failed.Igt lg aku keep on saying kat papa mcm mna kalau failed, mcm mna kalau faileddd.. and jawapan papa tu sgt menenagkan hati ku hehe :) papa mmg sangat positive, and papa tak kesah pun, Aku je yg kengkadang pikir lebih2. Alhmdullillah thnk u papa for all the soothing advices ;)

soo itu jelah coretan aku malam ni haha. saje je smgt nk update blog lepas terbukak buku penuh nostalgia ni. Mana tau buku ni hilang pasni, at least aku ada simpan memori dalam blog ;P 

Besok aku start OnG senior posting, insyaAllah. Doakan yang baik2 :) Selamat malam dunia!

4 comments:

Muhammad Iqbal said...

^ Turut tergelak. Upsss.

Maryam Hanani Abdul Razak said...

haha..sbrnya byk lg page lain yg ntah pape merepek kat dlm buku tu. tp sbb update kt phone leceh skit nk upload gmbar. entry tak ilmiah mana, tp at least moga dpt mnfaat dr nasihat papa tu hehe;)

Dendei said...

Nani dah matang...wuuwuwuwu..

#kipidapsis!

Maryam Hanani Abdul Razak said...

bila dg akak, selamanya tak matang wakaka ;D