Tuesday, May 15, 2012

indahnya bidadari dunia

Assalamualaikum wbt,

Tadi masa jalan jalan kat dalam pendrive, terjumpa satu video ni.Video ni saya dapat daripada abang yang mana dulunya salah sorang ahli daripada kumpulan Kashfy. tapi sekarang memandangkan ramai ahlinya yang dah bekerja macam abang saya yang tengah h.o dekat hospital sabah skang ni,so tak dapat lah nak buat recording sekerap dulu. tapi Kashfy tak berenti di situ saja. sekarang salah seorang daripada ahlinya yang saya kenal, abg Suhairil bergiat aktif dalam syarikat baru One Heart Creative Solution.Nanti saya tanya lagi Abg Can sebab sebenarnya saya pun tak berapa paham sangat dengan perkembangan kumpulan kashfy sekarang hehe.Tak pe lah, ape ape pun tu semua tak penting, yang penting saya tetap akan menyokong segala usaha mereka dalam menyampaikan dakwah dan menaikkan produktiviti ummat Islam dalam bentuk apa cara sekalipun.Go kashfy ! Go One Heart !

so kali ni saya nak share satu video yang ditaja oleh one heart untuk promo konvesyen bidadari dunia yang berlangsung baru baru ni (eh rasanya dah lama kot.2 bulan yang lalu) saya tau ni dari mak usrah tapi sayang tak boleh pegi atas beberapa urusan.

indahnya bidadari dunia

Saya suka sangat tengok video ni.Mesej yang nak disampaikan sangat jelas. Sejuk hati tengok perempuan macam tu :) terbit rasa syukur di hati kerana dipilih menjadi hambaNya yang muslim.alhamdulillah...

Dalam hadis nabi ada kata, seorang wanita yang:
  1. solat lima waktu
  2. puasa di bulan ramadhan
  3. taat suami
  4. dan menjaga kehormatannya
masuklah dia ke dalam syurga melalui mana mana pintu yang dia suka.


WAH..! siapa yang tak nak kalau macam tu.


betapa pemurahnya Allah,sayangnya Dia pada kita kaum hawa..
ayuh kaum hawa di luar sana, kita rebut peluang ni jom.berusahalah untuk jadi wanita solehah.bukan saja manusia suka, Allah lagi lagilah suka :)

14 comments:

syueee said...

jom naniiiii,, jom menjadi wanita solehah...:DD *bgusnya post cmmnt macam ni,

NAni said...

haha syue :D mai cek mai

muhdrazif said...
This comment has been removed by the author.
muhdrazif said...

yes!topic macam ni la baru best!thanks nani..

Syed Muhammad said...

bidadari dari syurga xda di dunia,tapi bidadari dari dunia ada di syurga...hebat kan? ;)

NAni said...

razif: sama sama razif :) topic yang len tak bes ka?haha.

syed:betul..sememangnya bidadari dunia tu jauh lebih baik kerna amal ibadahnya yg membezakan :)

muhdrazif said...

yg lain best!tapii..
ni one of the best.hehe
nampak menarik laa.. :DD
Nani,macam mana result?macam biasa la kann? ;DD
so.jadi akak dentistry la ye?

Anonymous said...

Smoga brjaya mnjadi bidadari dunia trbaik utk pmuda yg trbaik.. =D
Dh lme dah eh join usrah? Usrah kat um?

NAni said...

thnks razif :) hoho pasal result tu,alhamdulillah.. :DD insyaAllah kalau ada rezeki.tp tiba2 rasa cam best pulak medic.hehe.sama2lah tunggu result upu nnt ye.so how about you razif? ntah2 dia pun dua kali lima je.. :)

NAni said...

ameen..join bila masuk um.tak da lah lame mana.di um cuma setahun:)

muhdrazif said...

alhamdulillah..
at last.Allah granted my wishes.hehe..
ad hikmah Allah tunaikan sekarang. ;)
ehh,nani,razif rasa tk dapat la follow nani jd dentistry.(rasanya la)hehe.
intend on medic UKM.sorry.hehe
tapi berbalik pada rezki.. :D

Anonymous said...

Alhmdlillah.. Smg terus teguh dlm tarbiyah.. X lama bleh jd naqibah plak deh.. Keepup with the osemness!!

NAni said...

alhamdulillah,tahniah razif :D akhhirnya terbalas juga sgl usaha dan penat lelah berjalan kaki jauh smpai ke library.its okay,just follow ur passion :)

anony: insyaAllah.time kasih :)

muhdrazif said...

"akhhirnya terbalas juga sgl usaha dan penat lelah berjalan kaki jauh smpai ke library"..wahh.act tklah penat jalan kaki tu.hehe..thanks nani.. :D
n tq utk pass year paper tu sekali. :P