Tuesday, May 22, 2012

my little boboiboy

assalamulaikum wbt

last weekend saya gi melaka dan seremban untuk betemu kakak tercinta sambil sambil tolong asiah beli barang. hm tak tolong pun sebenarnya.diorang pegi shopping senyap2.sampai hati huhu.nasib baik kak ning ade,terasa jugak den makan cream puff sepuas puasnya ha ha ha. ok tak baik. musim hujan macam ni teringat pulak kuih kak ning tu. ;) asiah pulak dah nak daftar kat matrik banting 28 mei nt.sunyilah lepas ni..tak de orang untuk ku berleter..

sebenarnya nak cakap pasal si budak domok ali hamzah yang sekarang ni dah semakin gemuk dan tembam!pergi seremban itulah yang bestnya :) bayangkanla waktu lahir dulu cuma 1.75kg,prematured. syukur lahir ke dunia dengan selamat. kini mamanya aka kak yah mampu tersenyum lebar melihat babynya bukan sahaja bertambah sihat,malah berat badannya juga sudah bisa mengalahkan irfan! yeke kak tim?nani agak je hehe :) baru sehari berpisah dengan ali,cik nani dah rase rindu.rindu nak peluk.ei geram betul!

revolusi ali hamzah

waktu lahir..sungguh kecil.sungguh berbeza.
abg iman dah ade geng!
cantiknya mak cik ni
orang nak tido pun nak tangkap gambar
 gambar selingan :),ain dan baby2nya
yay ali dah besar!
 tengok ni,dah boleh angkat kereta!
 makan pun sodap nyum2
 "ni baby ain yang terbaru!"
Abang Li 
 Ali de Air Liur!
geramnya tengok tangan tu!
 tersengih sengih :)
name caye Ali Hamzah :)
cik su dah nak masuk u.bai bai
 kak yah pun dah naik tembam.nani jugak yang maintained.he he!
oh my little boboiboy! 

Ali sekarang dah lima bulan rasanya.seronok main dengan ali.jurus orangnye ..cepat membesar ye ali. Membesar menjadi anak yang soleh! :)

"Harta dan anak anak adalah perhiasan kehidupan di dunia tetapi amal kebajikan yang terus menerus adalah lebih baik pahalanya di sisi Tuhanmu serta lebih baik untuk menjadi harapan "  [18:46]


10 comments:

syueee said...

comelnya baby aliiiiii,,

Syed Muhammad said...

comel ;)

fairuz said...

sgt berbeza baby waktu baru lahir dengan a few months later. :D ali comel. makcik dia ada bajet dlm slh satu gmbr tuuu.. ahahaaha. :D

NAni said...

haha.blog mak cik dia.suka hati laa :D

muhdrazif said...

salam.nani..
ni ada blogger y best.try lah tengok.. http://therockinghijab.blogspot.com/p/rocking-hijab.html
:DD

acan.community said...

semoga membesar jadi anak soleh :)

kcah said...

bila mak nani nak melawat anak2 sedara scottish pulak..pilih kasih laa mak nani ni,..:P

~remedy~ said...

hai mak nani..jd babysitter nampak...
baby ali mcm abg can nani sket...btw ain y main dolls tu lawaaaa

Maryam Hanani Abdul Razak said...

razif:wksalam, nani dh tengok blognya.trima kasih,mmg best ;)

acan:ameen mudah2an.btw,bile nk fly acan?

kak cah:hehe tulaa..tak dok oghe nak sponsor.besar doh kali mek yah.rindu kat dia...

fifi:wah igt lg muke abg can ye.ade pape ke ni?hehe.xdelah melawak je.ain tu mmg comel.mcm fifi..cewah ;D

acan.community said...

insyaAllah bulan 4 tahun depan :)