Sunday, March 17, 2013

5 tips muslim cemerlang

Assalamualaikum wbt.

Hari ini sambil belek-belek buku usrah masa kat pasum dulu, terjumpa satu page. Such a good reminder untuk aku yang pelupa ni. Perhaps i should share with others too. Sharing kan is caring. In shaa Allah, mudah-mudahan ada manfaatnya. :)

1. Kalau sedang berkhayal, ingat atau fikir perkara yang tidak baik, ucapkan   ASTAGHFIRULLAH.

2. Kalau lupa, ucapkan SELAWAT.

3. Untuk murah rezeki, wajah bersih etc, JAGA SOLAT DHUHA.

4. Untuk diberi kekuatan jiwa, buat SOLAT TAHAJJUD.

5. Untuk menghindari diri daripada syaitan, sentiasa dalam keadaan    WUDHUK.
***

Itu saja..simple jak bah kan...Tapi untuk mengamalkan tu, untuk istiqomah, hanya Allah saja yang boleh bagi kekuatan. Bah, berdoalah.. ;)


"Tegakkanlah daulah Islam di dalam hatimu, supaya dia tegak di atas bumi kamu" 


sekadar gambar hiasan. comel plak budak ni ^^

p/s: short update lepas habis end module test (LEGA). tak sabar nak tunggu cuti bulan empat, nak pegi ranau jumpa anak-anak rumah putera harapan, iA ;) harap2 semuanya selamat dan ok.ameen..


8 comments:

Fairuz Mahamod said...

naniiiiii.. T_T

Maryam Hanani Abdul Razak said...

fairuzzz kenapa dear>?

malina ruddin said...

nani..acane nk follow nani ar? hehe.. :) *maaf saya bdak baru belajar :)

Fairuz Mahamod said...

nani,,cuti empat bulann...lama kot. jealous.

muhdrazif said...

Pasum : )

Maryam Hanani Abdul Razak said...

malin: entahla awak hehe.nani pun tak pndai follow2 ni.ape kata malin bookmark sj my page.hihih

fairuz: ayyomaa peoss cuti bulan empat nanti bukan cuti empat bulan..adu..

n razif: rindu pasum;)

Izzati Yaacub said...

nani.. butang follow nani mna ?? zati nk follow ni.. heee xD

Maryam Hanani Abdul Razak said...

nani pun tak taau.hehe zatii bt apa ni xtidoq lg!