Wednesday, December 22, 2010

Balik kampung

Pada 20hb yang lalu,sampai jgk saya akhirnya kat kampung kesayangan yang dah lma saya tinggalkn sejak pindah mai selangor ni.Kampung cek tak lain tak bukan kat Negeri Kedah Darul Aman iaitu kat Kg Sadu,Sik .Banyak gak aktiviti buat bila dok sini.Maklumla pak2 menakan pun banyak tinggal kat kedah ni..sat2 depa panggil pi tidoq kat rumah depa..hehe..alhamdulillah murah rezeki cek.Dan...baru2 ni jugak smkas (yakni skolah lama dlu: Sek Men Agama Sik) ada buat jamuan form 5 yang merangkap jamuan reunion tuk ex2-smkas cam saya ni.Malam tu memang bes!bkn takat boleh jmpa kawan2 yang dh jauh bertebaran malah dapat jugak jumpa cikgu2 tersayang..terutamanya ketua warden kami yang memang sabaq jaga kami ni selama hmpir 5 tahun..sapa lagi kalau bukan Cikgu Hafizan Awang :)

Haa..ni dia Cg Fizan kita dikerumuni kakk2 cantik

ni la smkas..cantik kan!

Keesokan harinya pulak yakni 21hb..saya dengan geng2 kampung yang lain seperti Irham sebagai drebar..Maisarah dan Iman sebagai personal assistant telah pegi jalan2 ke rumah kawan saya sorg ni..nama dia Nur Naimah Sabari.Dah lama btul teringin nk pi umah dia ni sebabnya dia pun dok dekat2 sik (kg saya) ni jgk.Kami pi round satu kg naimah ni..suasana nyaman sekali dengan deretan bukit yang berkabus sebagai background,duh sungguh mendamaikan!Nanti saya upload gambaq2 dia naa..


tgk bukit kat belakang tu.nyaman oo :D

sempat lg singgah rumah kwn naimah.rezeki kami mnum teh secawan


bye2 naimah!moga kita jumpa lg pd masa akn dtg! ;)

Hari ni,22hb saya g mnginap kat umah pak teh iaitu bapa kepada sepupu saya td,Incik Irham.Kebetulan pulak hari ni besday pak teh..hehe rezeki saya dapat makan kek dan otak2 dan satay 12 btg.kenyang bangett..alhmdulillah2 ;) Apa2 pun nani doakan pak teh dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur dalam kebaikan..ameen!
oklah..banyak pulak berceloteh hari ni.Tak sabaq nak tunggu besok.kat mana pulak kaki ni nk bawak.btw,bahasa kedah cek nmpknya msih bgus :D hehe.Babai!

4 comments:

MiSs iiMa said...

wah banyaknya nama encik! layout cantik!

Nani said...

well!haha berjam2 sya buat ni tau x.tq tq

Anonymous said...

salam..sy sayuti..orang kg.sadu gak..nie sapa?? ank menakan ckgu mizi ka??

NAni said...

yap.kenal cikgu mizi?